FANDOM


NCSC Zemlja
Švedska
Flag of Sweden
Predsjedavajući antonyo
Broj nastupa 8
Domaćinstva 3
Najbolji plasman 1. mjesto (NCSC 4)
Najgori plasman 6. mjesto (NCSC 3)
Najviše bodova 100
Najmanje bodova 27

Švedska je nordijska zemlja koja graniči s Norveškom, Finskom i preko mora s Danskom. Kao osnivačica natjecanja je bila domaćin prvog izdanja. Prva predstavnica Švedske bila je poznata grupa Alcazar s pjesmom Stay the Night koja se izvodila na engleskom jeziku. Švedska je tada osvojila dobro 3. mjesto.

Eric-saade

Eric Saade

Na Net Country Song Contest 2 švedsko poglavarstvo zaduženo za švedski izbor na NCSC-u je odabralo Agnes Carlsson kao svoju drugu predstavnicu na natjecanju sa pjesmom Release Me. Švedska je na natjecanju sa 47 bodova ponovo osvojila 3. mjesto.

Na Net Country Song Contest 3 Švedska ostvaruje loš rezultat: s Månsom Zelmerlöw i Hope and Glory ostvaruje 6. mjesto.

Švedska je odlučila sudjelovati i na NCSC-u 4. Pobjednica Fantasyje 4 je Sanna Nielsen sa pjesmom "Empty Room" te će ona predstavljati Švedsku na četvrtom izdanju natjecanja. Sanna Nielsen sa osvojenih 100 bodova pobjeđuje te natjecanje ostaje u Švedskoj.

Švedska će sudjelovati i na petom izdanju natjecanja. Šalju Sarah Dawn Finer sa pjesmom "Moving On". Sarah je pobjednica Fantasyje 5. Sarah osvaja izvrsno 2. mjesto.

Švedska će sudjelovati i na šestom izdanju natjecanja. Predstavnica je Elena Paparizou sa pjesmom "Mambo", ujedno i pobjednica Fantasyje 6. Elena osvaja 5. mjesto sa 54 boda.

Švedska je odlučila sudjelovati i na sedmom izdanju. Predstavnica je Sanna Nielsen sa pjesmom "Heart of Me". Sanna osvaja 3. mjesto sa 57 bodova.

Švedska je odlučila sudjelovati i na osmom izdanju. Predstavnica je Sibel Redzep sa pjesmom "That Is Where I'll Go". Sibel osvaja 3. mjesto sa 71 bodom.

Povijest natjecanjaEdit

NCSC Izvođač Pjesma Jezik Engleski prijevod Mjesto Bodovi
1
Alcazar "Stay the Night" engleski -
3.
27
2
Agnes "Release Me" engleski -
3.
47
3
Måns Zelmerlöw "Hope and Glory" engleski -
6.
52
4
Sanna Nielsen "Empty Room" engleski -
1.
100
5
Sarah Dawn Finer "Moving On" engleski -
2.
77
6
Elena Paparizou "Mambo" engleski -
5.
54
7
Sanna Nielsen "Heart of Me" engleski -
3.
57
8
Sibel "That Is Where I'll Go" engleski -
3
71
9
Darin "You're Out Of My Life" engleski -
-
-
10
Timoteij "Kom" švedski "Come"
-
-
11
Eric Saade "Manboy" engleski -
-
-


GalerijaEdit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki